Jak nastavit Google Moje Firma a k čemu vlastně slouží?

Co je to Google Moje Firma?

Google Moje Firma (Google My Business) je bezplatný nástroj, který umožňuje podnikům zobrazit svůj obchodní profil na Google Vyhledávání a Mapách. Tento nástroj pomáhá podnikům navázat kontakt se svými zákazníky, aktualizovat své informace a sledovat, jak se zákazníci s jejich podnikem stýkají.

Jak funguje Google Moje Firma?

Google Moje Firma umožňuje podnikům spravovat svůj veřejný profil na Google. Můžete přidat informace jako telefonní číslo, provozní dobu, zdravotní a bezpečnostní opatření, takže zákazníci vědí, co mohou očekávat1. Můžete také sdílet fotky, logo a další informace, které pomáhají vašemu podniku vyniknout. Kromě toho můžete aktualizovat zákazníky prostřednictvím příspěvků, nabídek, přímých zpráv a dalších funkcí.

Proč je Google Moje Firma důležitá pro podnikatele?

Google Moje Firma nabízí řadu výhod pro podnikatele:

  1. Zvýšení viditelnosti: Google Moje Firma zlepšuje vaši lokální SEO a zvyšuje viditelnost vašeho podniku.
  2. Získání nových zákazníků: Profil vašeho podniku pomáhá zákazníkům snadno a přímo s vámi obchodovat prostřednictvím inventáře produktů, objednávek, rezervací, nabídek a dalších.
  3. Interakce se zákazníky: Můžete odpovídat na recenze, což pomáhá budovat důvěru u nových i stávajících zákazníků.
  4. Získání cenných informací: Zjistěte, jaké klíčové slovo lidé hledají, abyste vás našli, a získejte informace o hovorech, recenzích, rezervacích a dalších, abyste pochopili, jak se váš podnik spojuje se zákazníky.

Jak nastavit Google Moje Firma?

Stačí jít na Moje Firma a vyplnit vše, co po Vás Google potřebuje. Bez Gmailového účtu si však profil firmy nezaložíte. Jak následně nastavit profil Moje Firma je velice snadno, Google se ptá postupně na typ podnikání, název, oblast a otevírací dobu. Následně si vlastníka ověří pomocí čísla. Pokud nemáte kamennou provozovnu, zvolíte, že ji nemáte, návštěvníci tak neuvidí, kde bydlíte. Google však po vás adresu vyžadovat bude, nemusíte se však bát, že by byla veřejně viditelná.

Proč je důležité nabízet produkty a služby přes Google Moje Firma?

Nabízení produktů a služeb přes Google Moje Firma umožňuje zákazníkům snadno obchodovat s vaším podnikem. Když lidé hledají produkty, které nabízíte, může se váš podnik a produkty zobrazit na Google Vyhledávání, Mapách a dalších, když uživatelé hledají na Google produkty, které nabízíte. To může přilákat více zájmu o váš obchodní seznam.

Proč je dobré odpovídat na recenze na Google Moje Firma?

Odpovědi na recenze zlepšují vaši SEO, ukazují stávajícím zákazníkům, že oceňujete jejich zpětnou vazbu, a demonstrují hodnotu vaší značky potenciálním zákazníkům. Podniky, které odpovídají na recenze, průměrně vidí své hodnocení zvýšit o 0,12 hvězdičky. Je to také skvělý způsob, jak ukázat svým zákazníkům, že jim záleží na jejich zkušenostech. A skvělé recenze přilákají více zákazníků a též budete lépe vidět ve vyhledávání i v Google Mapách.

Napište nám a zprovozníme Váš profil na Google Moje Firma.

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Co byste nám chtěli vzkázat?

Naše projekty

Články z blogu