Jak vybrat router pro domácnost: Snadný a efektivní průvodce (2024)

V dnešní době je internetové připojení nezbytností pro každou domácnost. Ať už se jedná o práci, studium, streamování filmů nebo hraní online her, kvalitní a stabilní připojení je klíčové. Ale jaký router si vybrat, když na trhu existuje tolik možností?

Není potřeba utrácet velké peníze

První věc, kterou je třeba si uvědomit, je, že pro běžnou domácnost není nutné utrácet tisíce korun za high-end router. Stačí investice do 2000 Kč a můžete získat zařízení, které splní všechny vaše požadavky a bude uživatelsky přívětivé.

Co hledat při výběru routeru?

Při výběru routeru je důležité se zaměřit na několik klíčových aspektů:

  • Wifi 6: Tato nejnovější technologie wifi nabízí rychlejší rychlosti, lepší výkon v přeplněných oblastech a větší kapacitu pro více zařízení. Wifi 6 je ideální pro domácnosti s mnoha připojenými zařízeními.
  • EasyMesh: Pokud máte rozsáhlý dům nebo byt, může být obtížné dosáhnout silného signálu ve všech oblastech. Technologie EasyMesh umožňuje několika routerům pracovat dohromady a vytvořit jednu souvislou wifi síť, která pokryje celý váš domov.
  • Bezpečnost WPA3: Nejnovější standard zabezpečení wifi, WPA3, poskytuje vylepšenou ochranu proti útokům a zajišťuje, že vaše připojení je bezpečné.
  • Aplikace Tether: Tato aplikace umožňuje snadné nastavení a správu vašeho routeru přímo z vašeho mobilního zařízení. Můžete například snadno změnit heslo wifi, nastavit rodičovskou kontrolu nebo aktualizovat firmware.
  • Webová stránka tplinkwifi.net: Prvotní nastavení routeru je snadné díky webové stránce tplinkwifi.net. Tato stránka vám umožní rychle a snadno nastavit svůj nový router.

Doporučený produkt: TP-Link Archer AX53

Jedním z routerů, který splňuje všechny tyto požadavky a zároveň je cenově dostupný, je TP-Link Archer AX53. Tento router podporuje Wifi 6 pro rychlé a stabilní připojení, technologii EasyMesh pro rozsáhlé pokrytí wifi signálem, bezpečnost WPA3 pro zabezpečené připojení a aplikaci Tether pro snadné nastavení a správu.

Další doporučené produkty

Pokud hledáte další možnosti, můžete zvážit následující modely od TP-Link:

  • Archer AX23 (verze 23 je slabší varianta od varianty 20 za podobnou cenu)
  • Archer AX12 (nejlevnější varianta)
  • Archer AX55 (nad 2 000 Kč)
  • Archer AX72 (již vyšší model)

Možnosti pro náročnější uživatele

Pro náročnější uživatele, kteří hledají pokročilejší funkce nebo vyšší výkon, existují i jiné a dražší routery, jako je například MikroTik či Cisco. Tyto routery nabízejí širokou škálu pokročilých funkcí a nastavení, které mohou vyhovovat náročnějším uživatelům.

Nebojte se vylepšit svoji domácnost

Výběr správného routeru nemusí být složitý proces. S trochou výzkumu a správnými informacemi můžete najít zařízení, které splní všechny vaše požadavky a zároveň nebude příliš nákladné. A pokud potřebujete pomoc s výběrem nebo nastavením vašeho nového routeru, jsme zde pro vás. Naše služby zahrnují poradenství a podporu v oblasti IT, včetně pomoci s výběrem a nastavením routerů. Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme.

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Co byste nám chtěli vzkázat?

Naše projekty

Články z blogu